spreekcursus

Frontrunners biedt ook een (s)preekcursus aan. Deze cursus is bedoeld voor mensen die de roeping ervaren om Gods Woord te prediken en hierin getraind willen worden. Al het onderwijs van onze cursus staat hieronder gratis online.

VIDEO’S

GETUIGENISSEN

Gilian Wortel

Door de cursus heb ik geleerd wat spreken echt inhoudt. Door met schema’s te werken kom je terecht op een ander niveau waarin je de hoorder mee neemt in een preek waarin je alle aspecten belicht die belangrijk zijn over het gekozen onderwerp/thema Door dit toe te passen kwam ik zelf ook meer te weten over het onderwerp, ontving ik openbaring van het woord, kwam ik tot de ontdekking hoe ik de preek bracht en waar mijn verbeter punten lagen. Ik heb genoten van de lessen en heb ervaren dat ik hierdoor gegroeid ben. Deze spreekcursus van Frontrunners vindt ik daarom echt een aanrader!

Emmy Oudhoff

In oktober 2017 heb ik de spreekcursus gevolgd bij Tom en ik kan dit iedereen aanraden. De cursus begint met een uitgebreid e-learning programma waarin een sterk theoretisch fundament wordt gelegd voor homiletiek/predikkunde. Prettig is dat je zelf kunt indelen wanneer je dit luistert. Er worden hierin ook al veel praktijkvoorbeelden gegeven. Dit maakt de theorie direct tastbaar.Na het zien van de video’s volgden er 4 praktijk avonden waarin we het geleerde meteen toe konden passen. Iedere avond moesten we een ander type prediking voorbereiden. Er was veel openheid en vertrouwen in de groep en na iedere prediking gaven we elkaar feedback. De feedback van Tom was altijd eerlijk, gefundeerd, opbouwend en praktisch. Hierdoor heb ik mezelf kunnen ontwikkelen en het allerbelangrijkst: ik heb geleerd doelgericht en gestructureerd een boodschap over te brengen, zonder de passie en spontaniteit te verliezen in het prediken. Deze cursus heeft me uitgedaagd en een sterke basis gegeven. Ik raad dit iedereen aan die zich meer wil verdiepen in het prediken. 

Wilbur van der Bas

Onlangs heb ik de spreekrcursus van Frontrunners gevolgd. Ik vond het een erg sterke cursus. Het was een goede combinatie van theorie en praktijk. De theorie kon je op je eigen tijd voorbereiden door vooraf verschillende video’s op YouTube te bekijken / beluisteren. Dat is een ideaal format, als je zelf een drukke agenda hebt. Het zorgt er bovendien voor, dat de praktijklessen effectief verlopen. Iedere deelnemer heeft zich immers al goed voorbereid. Daardoor is er tijdens de lessen heel veel tijd voor echte praktijk. Het was een ideale setting met niet te veel mensen, waardoor je kunt oefenen in het spreken voor mensen en na afloop ook waardevolle feedback kunt ontvangen. Tom was erg sterk in het scherp formuleren van de feedback. Je leert niet alleen van je eigen preek maar je leert ook van de preken van je mede studenten en de feedback die wordt gegeven. Tenslotte zou ik nog de inhoud van de cursus willen aanbevelen. Het biedt echt houvast door een heldere kapstok waaraan je je preek op kunt hangen. Kortom, een aanrader voor iedereen die zich meer wil ontwikkelen in het spreek-vak.

DE VISIE VAN FRONTRUNNERS

Wil je meer lezen over de visie van Frontrunners Ministries. Ga dan hier verder.